Micha Boy de Waal met Team Nederland op het podium in Coupe de L'avenir

zondag 07 oktober 2012

Micha Boy de Waal uit het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is bij de Coupe de L’avenir in het Belgische Nismes op een vierde plaats geëindigd. Vanwege de slechte omstandigheden kwam de Waal in de eerste ronde van de eerste manche binnen voor een andere bril. Vervolgens kwam hij vanaf een achtentwintigste plaats terug naar een achtste plaats. In de tweede manche wist hij na een sterk gereden wedstrijd en ondanks een valpartij als derde over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement en werd samen met Team Nederland derde in het landenklassement.

michaboy

Op zaterdag waren de circuitomstandigheden bijzonder slecht. Het regende van tijd tot tijd en hierdoor was het bijzonder modderig en nat op de baan. De organisatie was genoodzaakt om het circuit een stukje in te korten maar gelukkig konden de trainingen wel gewoon afgewerkt worden. In de moeilijke omstandigheden probeerde Micha Boy een aantal keren om een foutloze ronde neer te zetten. Dit was niet de makkelijkste opdracht maar toch wist hij een achtste tijd op de klokken te zetten.

Op zondagochtend was het droog maar de circuitomstandigheden waren er niet tot nauwelijks beter op geworden. In de eerste manche kreeg hij gelijk een tegenslag te verwerken. In de eerste ronde kreeg hij zoveel modder en water op zijn bril dat hij terug moest naar de pits om een andere op te zetten. Op een achtentwintigste plaats kwam hij terug op het circuit en zette de achtervolging in op de rijders voor hem. Micha Boy knokte zich terug naar een achtste plaats en kreeg de aansluiting met de zesde en zevende man. Echter net toen hij aan het achterwiel kwam, maakte hij een foutje en viel terug tot buiten de top tien. In het resterende deel van de wedstrijd herstelde hij zich goed en wist na een sterk eindschot nog achtste te worden.

In de tweede manche bleef de Waal verschoond van problemen na de start en kon rond de twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Op de moeilijke omstandigheden had hij het juiste ritme al snel te pakken en werkte zich op naar een vierde plaats. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren en vanaf een achtste plaats moest Micha Boy terug naar voren proberen te komen. Met snelle rondetijden kwam hij nog terug naar een vierde plaats. Na de finish werd bekend dat Donny Bastemeijer werd gediskwalificeerd en hierdoor schoof Micha Boy nog een plaats op en werd op een derde plaats geklasseerd.

In het dagklassement eindigde Micha Boy op een vierde plaats en in het landenklassement eindigde Micha Boy samen met Team Nederland op een derde plaats. Over twee weken komt het Beursfoon Rockstar Suzuki Team aan de start bij de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Harfsen.

BUSINESS PARTNERS