Marc de Reuver wint EK des Nations

maandag 04 oktober 2010

Beursfoon Suzuki-rijder Marc de Reuver heeft vandaag samen met Team Nederland het EK des Nations in Markelo weten te winnen. Marc was de gehele dag goed op dreef en wist beide manches waarin hij aan de start kwam op zijn naam te schrijven. Omdat ook zijn teammaten Ceriel Klein Kromhof en Glenn Coldenhoff erg goed presteerden wist Team Nederland de eindzege naar zich toe te trekken.

 

Na een goede voorbereiding begon Marc gemotiveerd aan het weekend. Het had in de nacht van vrijdag op zaterdag flink geregend in Markelo en hierdoor was het circuit behoorlijk nat en modderig in de training. Ondanks dit stuurde de Reuver zijn goed geprepareerde Beursfoon Suzuki in een hoog tempo over het circuit en wist na een aantal snelle ronden de snelste tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatieheat kwam hij slecht weg bij de start. Toen hij net over het starthek was, begon zijn achterwiel te glijden waardoor hij met de rijder naast hem in aanraking kwam. Rond de tiende plaats verdween hij in het bos en ging gelijk in de aanval bij de rijders voor hem. In de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar een vierde plaats en het duurde niet lang voordat hij doorstootte naar een tweede plaats.

Marc had een kleine achterstand op de kopman maar hield hem goed in het vizier. In het tweede deel van de wedstrijd voerde hij het tempo op en in de laatste ronde kwam hij aan het achterwiel van de kopman. Marc zette alles op alles maar kwam uiteindelijk net een banddikte tekort om de kwalificatieheat winnend af te kunnen sluiten en werd nu dus tweede! Glenn Coldenhoff won zijn kwalificatieheat en Ceriel Klein Kromhof werd derde. Hierdoor kwalificeerde Team Nederland zich op pole position.

Op zondag kwam Marc in actie in de tweede en derde manche. In de eerste manche waren Glenn en Ceriel eerste en tweede geworden en hiermee stond Team Nederland na de eerste manche aan de leiding. Toen het starthek in de tweede manche naar beneden klapte, zat Marc er goed vooraan bij en tijdens de eerste ronde stootte hij door naar de koppositie. Marc zette een hoog tempo in en slaagde erin om een veilige voorsprong op te bouwen ten opzichte van de tweede man. Marc controleerde de gehele wedstrijd en sloot de manche met een grote voorsprong winnend af.

Voor aanvang van de derde manche stond Team Nederland met een grote voorsprong aan de leiding. De opdracht voor Marc was dan ook om de wedstrijd in ieder geval uit te rijden en om niet teveel risico’s te nemen. De Reuver pakte een goede start en kwam na een volle ronde wederom als eerste uit het bos gesprongen. Marc zette een hoog tempo in en wist gelijk in de beginfase een gat te slaan. Ronde na ronde wist hij zijn voorsprong te consolideren. Echter in het midden van de wedstrijd kwam hij in aanraking met een achterblijver waardoor hij ten val kwam. Ondanks dit wist Marc zijn weg toch nog als leider te vervolgen maar wel was de tweede man tot aan zijn achterwiel gekomen. De Beursfoon Suzuki-rijder herstelde zich goed en wist de koppositie in het resterende deel van de wedstrijd in handen te houden. Omdat de tweede man ook nog in de fout ging, kwam Marc in een zetel te rijden en sloot zo ook de derde manche winnend af.

Marc won het dagklassement in de MX1 klasse en pakte samen met Ceriel Klein Kromhof en Glenn Coldenhoff de eindzege in het landenklassement. Op 17 oktober staat voor Marc de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Harfsen.

BUSINESS PARTNERS