Marc de Reuver en Kevin Strijbos goed op dreef in ONK MX1 in Gemert

maandag 19 april 2010

Het Beursfoon Suzuki Team heeft vandaag bij de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert een manchezege en een podiumplaats weten te behalen. Marc de Reuver werd derde in het dagklassement en Kevin Strijbos wist na tegenslag in de eerste manche de tweede manche winnend af te sluiten.

Kevin Strijbos heeft de stijgende lijn weer te pakken en ging in de training gelijk al lekker rond over het circuit. Ook het zetten van een snelle tijd verliep goed want uiteindelijk sloot hij de sessie af op een derde plaats. Na zijn teleurstellende tweede manche bij de Grand Prix van Lombardije was Marc de Reuver gemotiveerd om het in Gemert goed te doen. In de training verkende hij het circuit en zette in de tijdtraining een zesde tijd op de klokken.

Voordat het starthek in de eerste manche naar beneden klapte sloeg het noodlot toe voor Kevin. Zijn uitknop bleef hangen waardoor Kevin zijn motor niet aan de praat kreeg achter het starthek. Ver achter de laatste moest hij aan de wedstrijd beginnen. Strijbos zette een constant tempo in en wist toch nog terug te komen naar een twaalfde plaats.

Marc kwam goed weg toen het starthek viel. In de beginfase bouwde hij zijn snelheid op en werkte zich op naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij het gat te dichten met de koploper. Marc kwam nog dichtbij maar de tijd was tekort om nog een serieuze aanval in te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche revancheerde Kevin zich door kopstart te pakken en de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Kevin reed een foutloze wedstrijd en sloot de manche winnend af.

Ook Marc zat er goed vooraan bij na de start. In de beginfase volgde hij de kopman maar helaas maakte hij in het midden van de wedstrijd een fout waardoor hij terugviel naar een vierde plaats. De Reuver herstelde zich goed maar kon niet meer doen zijn Beursfoon Suzuki op een vierde plaats over de finish sturen.

In het dagklassement eindigden Marc en Kevin op een derde en een vierde plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap heeft Marc zijn voorsprong verder uit weten te bouwen. Kevin Strijbos is opgeklommen naar een vierde plaats.


Jose Butron wist vandaag een wedstrijd om het Spaans Kampioenschap te winnen. Jose won beide manches en slaagde er in de tweede manche zelfs in om een voorsprong op te bouwen van 50 seconden.

Volgend weekend staat voor het Beursfoon Suzuki Team de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

BUSINESS PARTNERS