Manchezege voor Mike Kras in GP MX3 in Valkenswaard

maandag 01 april 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft tijdens de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX3 in Valkenswaard een manchezege weten te boeken. Mike nam in de eerste manche kopstart en controleerde vanaf het begin tot het einde de wedstrijd. In de tweede manche knokte Mike voor de eindzege maar met een derde plaats greep hij hier helaas net naast.

mike

Na drie dagen intensief getraind te hebben op de Suzuki RM-Z450 begon Mike overtuigend aan het weekend door in de vrije trainingen de snelste tijd op de klokken te zetten. Ook in de tijdtraining perste hij er een hele snelle ronde uit die goed was voor een tweede tijd.

In de eerste manche vertrok de Suzuki als een speer toen het starthek naar beneden klapte en als leider kwam hij uit de eerste paar bochten. Mike zette gelijk een hoog tempo in en slaagde erin om in de eerste paar ronden een gat te slaan. Toen Mike een voorsprong had van zo’n twaalf seconden, nam hij geen onnodige risico’s meer en controleerde de wedstrijd om uiteindelijk de eerste manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche kwam Mike op een derde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase hield hij goed stand op deze positie maar viel in de vijfde ronde toch even terug naar een vierde plaats. Dit was van korte duur want een ronde later nam Mike de derde plaats terug in handen en begon de druk op de ketel te zetten bij de tweede man. Niet veel later schoof hij op naar een tweede plaats maar Mike moest winnen om de dagzege veilig te stellen. Alles werd op alles gezet en in het tweede deel van de manche kwam hij heel dicht in de buurt. Helaas maakte hij in de slotfase van de wedstrijd een fout waardoor hij de tweede plaats verloor en moegestreden op een derde plaats over de finish kwam.

michael

In het dagklassement eindigde Mike op een tweede plaats in Valkenswaard. De Amerikaan Michael Leib bracht een bezoek aan de wedstrijd in Valkenswaard. Michael is momenteel nog aan het genezen van een blessure maar hoopt er tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Rhenen op 9 mei weer bij te zijn. Daarna zal hij voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team de Europese Grand Prix’s gaan betwisten.

Uitslagen Grand Prix MX3 in Valkenswaard:

Eerste manche:
1 Mike Kras
2 Gert Krestinov
3 Filip Neugebauer
4 Kasper Lynggaard
5 Klemen Gercar

Tweede manche:
1 Gert Krestinov
2 Filip Neugebauer
3 Mike Kras
4 Klemen Gercar
5 Kasper Lynggaard

Daguitslag:
1 Gert Krestinov 47 Pnt
2 Mike Kras 45 Pnt
3 Filip Neugebauer 42 Pnt
4 Klemen Gercar 34 Pnt
5 Kasper Lynggaard 34 Pnt

 

BUSINESS PARTNERS