Kevin Strijbos op het podium in BK in Kester

maandag 14 juni 2010

Beursfoon Suzuki-rijder Kevin Strijbos heeft vandaag tijdens de tweede wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap in Kester een podiumplaats weten te behalen. In de eerste manche deed Strijbos goed mee in de top vijf totdat hij last kreeg van harde onderarmen waardoor hij uiteindelijk zevende werd. In de tweede manche reed hij de hele wedstrijd op een tweede plaats en kwam uiteindelijk op enkele meters van de winnaar als tweede over de finish. Zijn goede rijden leverde hem een mooie derde plaats op in het dagklassement. Marc de Reuver liet vandaag een goede indruk achter. De rijder uit Lommel kwam tijdens de kwalificatieheat zwaar ten val waardoor het even afwachten was hoe Marc hier uit zou komen. Omdat hij niet over de finish was gekomen, moest hij in de eerste manche vanaf de tweede startrij starten. Vanaf een dertigste plaats wist hij zich terug te knokken naar een veertiende plaats. In de tweede manche reed hij in de eerste vijftien minuten met de top vijf mee en werd na een sterk gereden wedstrijd als tiende afgevlagd. Met deze resultaten eindigde Marc op een twaalfde plaats in het dagklassement.

Het circuit van Kester lag er optimaal geprepareerd bij toen de Beursfoon Suzuki-rijders het circuit betraden voor hun training. Nadat Marc de Grand Prix van Frankrijk aan zich voorbij heeft laten gaan vanwege een ontsteking aan zijn bekken, begon hij gemotiveerd aan de dag. In de training had hij zijn draai al snel te pakken op het technische circuit en zette een zevende tijd op de klokken. Kevin benutte de vrije training om in zijn ritme te komen en om de ideale lijnen te vinden. Het tempo ging gedurende de sessie omhoog en zo wist Kevin de training af te sluiten met een achtste tijd. In de kwalificatieheat ging het in de beginfase flink mis met de Reuver. Op een vierde plaats rijdend kwam hij ten val en kwam hierbij vol op zijn rug terecht. Door de klap tintelde zijn armen en benen waardoor Marc besloot om het rennerskwartier op te zoeken. Ook Kevin bleef in de kwalificatieheat niet van pech verschoond. Op een vijfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en in de tweede ronde wist hij zich op te werken naar een vierde plaats. Kort daarna sloeg het noodlot toe want zijn ketting liep van de machine waardoor Strijbos noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Kevin kon als één van de laatste een plaats zoeken achter het starthek voor de eerste manche. Toch pakte hij een goede start en kwam in de beginfase aan op een vijfde plaats. Strijbos kon het hoge tempo goed volgen en wist lange tijd stand te houden op een vijfde plaats. Helaas kreeg hij last van harde onderarmen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Dit kostte hem drie plaatsen maar omdat hij in de laatste ronde nog een plaats goed wist te maken kwam hij op een zevende plaats over de finish. Omdat Marc niet over de finish was gekomen in de kwalificatieheat, moest hij in de eerste manche vanaf de tweede startrij starten. In de achterhoede kwam hij door de eerste bocht en probeerde vervolgens om zover mogelijk terug naar voren te komen. Het tempo van de Beursfoon Suzuki-rijder was goed en zo wist hij zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een veertiende plaats.

In de tweede manche pakte Kevin kopstart maar omdat hij in de tweede bocht aan de buitenzijde zat, verloor hij een positie en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd ging de kopman net iets harder waardoor Kevin een achterstand van zo’n vijf seconden opliep. Hoe langer de wedstrijd duurde des te beter kwam Strijbos in zijn ritme. Hij knabbelde iedere ronde iets van zijn achterstand af maar kwam net niet dicht genoeg in de buurt om een aanval in te kunnen zetten. Tevreden kwam hij uiteindelijk als tweede over de finish. Marc kwam in de tweede manche goed weg bij de start en kwam aan het einde van de eerste ronde op een vierde plaats voorbij start/finish. In de eerste vijftien minuten mengde de Reuver zich in het gevecht in de top vijf. Toen moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij in het tweede deel van de wedstrijd een aantal plaatsen terug zakte en op een tiende plaats over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Kevin op een mooie derde plaats. Marc de Reuver legde beslag op een twaalfde plaats. Volgend weekend staat de Duitse Grand Prix in Teutschenthal op het programma voor het Beursfoon Suzuki Team. Ook de Spanjaard Jose Butron is dan weer van de partij in de MX2 klasse.

BUSINESS PARTNERS