Kevin Strijbos in de top tien in Franse Grand Prix

zondag 06 juni 2010

Kevin Strijbos uit het Beursfoon Suzuki Team is tijdens de zevende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1 in het Franse St. Jean d’Angely in de top tien geëindigd. Op het verraderlijke circuit reed Strijbos in beide manches een sterke inhaalrace. In de eerste manche werd hij achtste en in de tweede manche kwam hij als elfde over de finish. In het dagklassement leverden deze resultaten hem een negende plaats op. Kevin bewijst hiermee dat hij de stijgende lijn duidelijk te pakken heeft.

Kevin voelde zich op zaterdag goed thuis op het harde circuit van St. Jean d’Angely. De baan was op verschillende punten iets aangepast ten opzichte van de voorgaande jaren en lag er perfect geprepareerd bij toen de rijders begonnen aan hun training. De snelheid van Kevin was goed tijdens de trainingen en met een elfde tijd in de vrije training en een twaalfde tijd in de pre kwalificatietraining begon hij vol zelfvertrouwen aan de kwalificatieheat. De Beursfoon Suzuki vertrok als een speer toen het starthek viel en in de kopgroep dook hij de eerste bocht in. In de beginfase reed hij op een derde plaats maar door een klein foutje viel hij een aantal plaatsen terug waardoor hij uiteindelijk negende werd.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft het flink geregend in Frankrijk en hierdoor lag het circuit er tijdens de warm up modderig bij. Ook in de eerste manche was het circuit nog erg nat met veel diepe sporen. De start van Kevin was matig want net buiten de top vijftien kon hij aan de eerste manche beginnen. In de eerste ronde wist hij gelijk al verschillende rijders te passeren en werkte zich op naar een twaalfde plaats. Vanaf dat moment zette hij zijn opmars verder en kwam net na het midden van de wedstrijd aan op een achtste plaats. Strijbos bleef netjes rijden op het verraderlijke circuit en hield de achtste plaats vast tot over de finish.

Na zijn goede prestatie in de eerste manche was Kevin gemotiveerd om het ook in de tweede manche goed te doen. Ook in deze manche kwam hij slecht weg bij de start en kon ditmaal pas rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en probeerde zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. In het midden van de wedstrijd kwam hij aan op een twaalfde plaats en na een sterk eindschot wist hij ook de elfde plaats nog voor zich op te eisen.

BUSINESS PARTNERS