Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team aan de start bij de tweede wedstrijd in het Duitse Freising

zondag 06 mei 2012

Micha Boy de Waal wist in de youngster cup een top drie plaats te behalen en werd met een achtste plaats in de tweede manche vijfde in het dagklassement. Mike Kras had het moeilijk op het kapot gereden circuit maar probeerde er het beste van te maken en werd met een zestiende en een veertiende plaats in de manches vijftiende in de Masters klasse.

Micha Boy ging van start in de youngster cup en voelde zich gelijk goed thuis op het circuit. De snelheid van Micha Boy was goed want hij wist zowel de vrije training als de tijdtraining af te sluiten op een derde tijd. Hiermee mocht hij in beide manches op zondag als vijfde een plaats zoeken achter het starthek. Omdat het in de nacht van zaterdag op zondag bijzonder veel had geregend, waren de omstandigheden nat en modderig. Het pakken van een goede start was dan ook van essentieel belang. In de eerste manche zat de Waal er goed vooraan bij en werkte een hele constante manche af om uiteindelijk als derde over de finish te komen.

In de tweede manche moest hij in de eerste bocht na de start uitwijken voor een valpartij en kwam hierdoor tot stilstand. Vanuit de achterhoede moest hij terug naar voren komen. Vanwege de modderige omstandigheden was er op veel plaatsen maar 1 ideale lijn. Toch slaagde Micha Boy erin om goed terug naar voren te komen. Even belandde hij na het springen van een dubbelsprong naast de baan maar dit weerhield hem er niet van om zijn opmars verder te zetten en zich uiteindelijk nog terug te knokken naar een achtste plaats.

Met deze resultaten eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement en is hiermee in de tussenstand om de youngster cup opgeklommen naar een derde plaats.

Mike Kras kwam in actie in de Masters klasse. Op zaterdag was het circuit super snel en hierdoor waren de verschillen tussen de rijders klein. Mike zette in zijn groep een achtste tijd op de klokken maar was hiermee slechts een seconde langzamer dan de snelste in zijn groep.

Op zondag was het circuit helemaal kapot gereden vanwege de vele regenval. De omstandigheden waren verraderlijk en hierop had Mike het moeilijk. Hij probeerde er het beste van te maken en wist er een zestiende en een veertiende plaats uit te slepen in de manches.

In het dagklassement eindigde Mike op een vijftiende plaats en in de tussenstand om de ADAC MX Masters Series staat hij na twee wedstrijden op een achtste plaats. Over drie weken staat voor het team de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Axel.

Uitslagen ADAC MX Masters Series in Freising:

Youngster Cup:

Eerste manche:
1 Brian Bogers
2 Lars Reuther
3 Micha Boy de Waal
4 Rasmus Jorgensen
5 Ron Noffz

Tweede manche:
1 Lars Reuther
2 Jeremy Seewer
3 Rasmus Jorgensen
4 Lars van Berkel
5 Dominique Thury
8 Micha Boy de Waal

Daguitslag:
1 Lars Reuther 47 Pnt
2 Brian Bogers 40 Pnt
3 Rasmus Jorgensen 38 Pnt
4 Lars van Berkel 33 Pnt
5 Micha Boy de Waal 33 Pnt

Tussenstand ADAC MX Junior Cup:
1 Ron Noffz 77 Pnt
2 Lars van Berkel 67 Pnt
3 Micha Boy de Waal 66 Pnt
4 Jeremy Seewer 65 Pnt
5 Lars Reuther 63 Pnt

MX Masters:

Eerste manche:
1 Marcus Schiffer
2 Angus Heidecke
3 Kasper Jensen
4 Romain Febvre
5 Dennis Ullrich
16 Mike Kras

Tweede manche:
1 Marcus Schiffer
2 Matthias Walkner
3 Stefan k Olsen
4 Romain Febvre
5 Filip Neugebauer
14 Mike Kras

Daguitslag:
1 Marcus Schiffer 50 Pnt
2 Angus Heidecke 37 Pnt
3 Matthias Walkner 36 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Stefan K Olsen 29 Pnt
15 Mike Kras 12 Pnt

Tussenstand ADAC MX Master Series:
1 Marcus Schiffer 93 Pnt
2 Stefan K Olsen 65 Pnt
3 Romain Febvre 51 Pnt
4 Petar Petrov 51 Pnt
5 Xavier Boog 47 Pnt
8 Mike Kras 42 Pnt 

BUSINESS PARTNERS