Ervaring op doen in Valence

maandag 22 februari 2010

Het Beursfoon Suzuki Team was dit weekend te gast bij de tweede grote internationale wedstrijd van het seizoen in het Franse Valence. Het circuit van Valence is verraderlijk en er liggen enorm veel stenen. In eerste instantie werkte het weer ook niet mee want vanwege de vele regenval was het circuit op zaterdag nat en modderig.

Omdat Marc en Jose vanwege de winterse omstandigheden in Nederland en België weinig met de motor hebben kunnen trainen, werden de vrije trainingen op zaterdag benut om het circuit te verkennen. Toch zorgde Marc voor een verrassing door in de eerste vrije training de snelste tijd op de klokken te zetten.

Op zondagochtend stond er een vrije training op het programma, die gevolgd werd door een tijdtraining. De verschillen waren klein en de tijden lagen dan ook dicht bij elkaar. Marc trainde als zestiende en was gemotiveerd om van start te gaan in de eerste manche.

In de eerste manche zat hij er niet goed bij na de start en moest vanaf een achttiende plaats terug naar voren komen. Driftig zette hij de achtervolging in en kwam gedurende de wedstrijd netjes terug naar voren. In het sterk bezette deelnemersveld zorgde Marc voor een sterk eindschot en kwam op een verdienstelijke elfde plaats over de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon de Reuver in de top tien aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wist hij gelijk een aantal rijders te passeren en werkte zich op naar een achtste plaats. Even viel hij terug naar een negende plaats maar naarmate de manche vorderde kwam hij beter in zijn ritme en wist zich terug te knokken naar een zesde plaats. Omdat in de laatste ronde zijn transponder kapot ging, kwam Marc in de uitslag pas op een eenentwintigste plaats voor. Hierdoor mocht Marc in eerste instantie niet starten in de superfinale. Gelukkig mocht hij later toch nog deelnemen maar moest wel vanaf de tweede startrij starten.

Dit betekende voor Marc dus een slechte start in de superfinale. Op het met stenen bezaaide circuit zette Marc de achtervolging in en wist er uiteindelijk nog een vijftiende plaats uit te slepen.

Jose begint duidelijk beter in vorm te komen. De talentvolle Spanjaard werd zeventiende en veertiende in de MX2 manches en deed tijdens deze wedstrijd weer enorm veel ervaring op.

Deze week verblijft het Beursfoon Suzuki team in Frankrijk om verschillende onderdelen te testen. Marc’s volgende wedstrijd is op 7 maart in Hawkstone Park, Engeland. Jose Butron zal volgende week zondag van start gaan in een wedstrijd om het Spaans Kampioenschap.

Uitslagen Internationale wedstrijd in Valence:
Eerste manche MX2 :
1. Musquin
2. Simpson
3. Roczen
4. Paulin
5. Frossard
17. Butron

Tweede manche MX2 :
1. Roczen
2. Musquin
3. Frossard
4. Paulin
5. Van Horebeek
14. Butron
Eerste manche MX1 :
1. Aranda
2. Barragan
3. Desalle
4. Philippaerts
5. Cairoli
11. De Reuver

Tweede manche MX1 :
1. Cairoli
2. Ramon
3. Pourcel
4. Philippaerts
5. Desalle
6. Barragan
21. De Reuver

Superfinale MX1 + MX2 :
1. Cairoli
2. Ramon
3. Philippaerts
4. Leok
5. Pourcel
15. De Reuver

BUSINESS PARTNERS