Beursfoon team sluit GP seizoen prima af in 2010

zondag 12 september 2010

Beursfoon Suzuki-rijder Marc de Reuver heeft een sterke Italiaanse Grand Prix gereden. Op het circuit van Fermo reed Marc in de eerste manche een constante wedstrijd en werd op een twaalfde plaats afgevlagd. In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een dertiende plaats maar werd voor het midden van de wedstrijd gepasseerd waardoor hij als veertiende over de finish kwam. Met deze resultaten eindigde hij op een dertiende plaats in de Grand Prix. De Spanjaard Jose Butron kwam door een valpartij in de eerste manche niet tot scoren met een vijfentwintigste plaats. In de tweede manche ging het beter en reed hij lange tijd in de top vijftien om uiteindelijk als zestiende over de finish te komen.

Nadat Marc de beide trainingen op zaterdag in de top twintig af wist te sluiten begon hij met vertrouwen aan de kwalificatieheat. Hierin ging het in de beginfase mis met de rijder uit Lommel waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Op een zevenendertigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en had dus veel werk te doen om nog ver terug naar voren te komen. Marc zat lekker in zijn ritme en kwam met goede rondetijden terug naar voren. De Reuver wist het tempo hoog te houden tot in de slotfase en wist na een sterk eindschot nog als eenentwintigste over de finish te komen. Jose zette in beide trainingen een zesentwintigste tijd op de klokken. In de kwalificatieheat reed hij lange tijd op een twintigste plaats. Enkel in het tweede deel van de wedstrijd moest hij twee plaatsen prijsgeven om uiteindelijk net achter zijn teammaat Marc de Reuver op een tweeëntwintigste plaats over de finish te komen.

In de eerste manche kwam Marc goed weg bij de start en net buiten de top tien kwam hij uit de eerste bocht. Het tempo lag gelijk erg hoog en omdat Marc niet gelijk in het juiste ritme kon komen en een aantal kleine foutjes maakte, viel hij terug naar een veertiende plaats. Het hoofd werd koel gehouden en het duurde dan ook niet lang voordat de Beursfoon Suzuki-rijder het juiste ritme gevonden had en aan begon te vallen op de rijders voor hem. In het midden van de wedstrijd schoof hij op naar een dertiende plaats en deze positie wist hij vervolgens ronde na ronde in handen te houden. In de slotfase werd alles op alles gezet en met een mooie inhaalmanoeuvre wist hij met nog twee ronden te gaan door te stoten naar een twaalfde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot over de finish en hiermee scoorde hij negen punten voor het Wereld Kampioenschap. Jose startte rond de twintigste plaats maar kon in de beginfase niet in het juiste ritme komen en viel na een aantal ronden terug naar een vierentwintigste plaats. Het tempo lag erg hoog in de eerste manche en er werd dan ook op het scherpst van de snede gestreden. Omdat Jose even een keer in de fout ging verloor hij maar liefst vier plaatsen en viel terug naar een achtentwintigste plaats. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij nog verschillende rijders terug te pakken maar meer dan een vijfentwintigste plaats zat er niet in.

 

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal kwam Marc rond de twintigste plaats door de eerste paar bochten. In de eerste ronde wist hij zich gelijk op te werken naar een negentiende plaats en vanaf daar zette hij zijn opmars verder. Het rijden ging lekker met de Reuver en binnen een aantal ronden wist hij zich op te werken naar een dertiende plaats. Net voor het midden van de wedstrijd werd hij terugverwezen naar een veertiende plaats en wist vervolgens netjes stand te houden op deze positie. Het gat met de dertiende man was in het tweede deel van de wedstrijd te groot om nog een aanval in te zetten waardoor Marc genoegen moest nemen met een veertiende plaats. Jose pakte in de tweede manche een hele goede start en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging lekker en even wist hij zich op te werken naar een twaalfde plaats. Deze positie kon hij niet vasthouden maar wel wist hij zich tot voor het midden van de wedstrijd te handhaven in de top vijftien. Jose viel terug naar een zeventiende plaats maar bleef knokken voor alles wat hij waard was en wist beslag te leggen op een mooie zestiende plaats.

In het dagklassement eindigde Marc op een dertiende plaats en in de eindstand om het Wereld Kampioenschap is hij op een negentiende plaats geëindigd. Jose eindigde op een twintigste plaats in de Grand Prix. In het weekend van 25 en 26 september staat voor Jose de MX des Nations op het programma in het Amerikaanse Denver. Jose zal hier uitkomen voor Team Spanje. Een week later komt Marc de Reuver voor Team Nederland in actie bij het EK des Nations op het circuit van Markelo.

BUSINESS PARTNERS