Beursfoon Suzuki Team scoort eerste punten in de GP van Bulgarije

zondag 04 april 2010

Amsterdam - Het Beursfoon Suzuki Team heeft bij de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap in het Bulgaarse Sevlievo haar eerste WK punten van het seizoen gescoord. Marc de Reuver kwam in de eerste manche na een slechte start op een veertiende plaats over de finish. In de tweede manche reed hij in de top tien toen hij door een insect werd gestoken, wat een allergische reactie tot gevolg had. De Reuver werd hierdoor duizelig en kwam ten val. Bij de EHBO werd gelukkig niets ernstigs geconstateerd. Kevin Strijbos kwam in de eerste manche na een slechte start teruggereden naar een vijftiende plaats. In de tweede manche kreeg Strijbos in de beginfase een steen op zijn bril waardoor hij in de pits van bril moest wisselen. Hij kwam nog terug naar een drieëntwintigste plaats maar scoorde hiermee geen WK punten. Jose Butron kwam in het begin snelheid tekort waardoor hij plaatsen verloor. In het tweede deel van beide manches kwam hij nog terug maar helaas scoorde hij vandaag geen WK punten.

Na een goede voorbereiding reisde het Beursfoon Suzuki Team gemotiveerd af naar Sevlievo voor de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap. Het had er op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd geregend waardoor het circuit er nattig bij lag toen het team op vrijdag op het circuit aan kwam. Omdat het nattig was, hadden de rijders goede grip op het circuit tijdens de vrije training.

Marc de Reuver en Kevin Strijbos:

Marc de Reuver voelde zich goed thuis op het circuit en zette in de vrije training en de pre kwalificatietraining een vijfde en een achtste tijd op de klokken. In de kwalificatieheat begon hij sterk en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. In de beginfase wist hij goed stand te houden op deze positie maar omdat hij last kreeg van opgepompte armen moest hij het tempo laten zakken waardoor hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen prijs moest geven. Uiteindelijk kwam de rijder uit Lommel op een zestiende plaats over de finish.

Kevin Strijbos had zich voor aanvang van het weekend voorgenomen om te proberen rond de vijftiende plaats te eindigen. In de vrije training zette hij een zeventiende tijd neer en de pre kwalificatietraining werd afgesloten op een twaalfde plaats. In de kwalificatieheat zat Kevin er niet goed bij na de start en kwam op een twintigste plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd reed hij goede rondetijden maar ondanks dit moest hij toch nog een rijder laten passeren waardoor hij als eenentwintigste werd afgevlagd.

In de eerste manche kwam Marc niet goed weg bij de start en aan het einde van de eerste ronde kwam hij pas op een achttiende plaats voorbij start/finish. De Reuver ging in de achtervolging en kwam ondanks een probleem met zijn bril nog terug naar een veertiende plaats. Dit leverde hem zeven WK punten op. Ook Kevin Strijbos kwam niet goed weg bij de start en kwam pas op een zesentwintigste plaats uit de eerste ronde. Strijbos zette fanatiek de achtervolging in en kwam al snel aan op een zeventiende plaats. Op deze positie wist hij zich lange tijd met constante rondetijden te handhaven. In de slotfase zette hij nog eens extra aan en wist in de laatste ronde nog twee rijders te passeren om uiteindelijk als vijftiende over de finish te komen.

De start van de tweede manche was beter en in de top tien kon Marc ditmaal aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en de Beursfoon Suzuki-rijder wist zich netjes in de top tien te handhaven totdat hij gestoken werd door een insect. Dit had een allergische reactie tot gevolg waardoor Marc duizelig werd en ten val kwam. Omdat hij zich erg slecht voelde bracht hij een bezoek aan de EHBO waar gelukkig niets ernstigs werd geconstateerd. Kevin Strijbos kwam ditmaal beter weg bij de start en dook in de top twaalf de eerste bocht in. Helaas werd hij naar buiten gedrukt waardoor hij vele plaatsen verloor en buiten de top twintig aan de wedstrijd moest beginnen. Wederom begon hij aan een opmars maar in de beginfase kreeg hij een steen op zijn bril waardoor hij noodgedwongen terug moest naar de pits om een andere op te zetten. Op een zevenentwintigste plaats kwam hij terug op het circuit en wist zich uiteindelijk nog terug te knokken naar een drieëntwintigste plaats.

In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staan Marc de Reuver en Kevin Strijbos op een zestiende en negentiende plaats.

Jose Butron:

Nadat Jose zich op zaterdag als eenentwintigste had weten te kwalificeren voor de wedstrijd begon hij vol goede moed aan de eerste manche. Toen het starthek viel zat hij er niet goed bij en moest van buiten de top vijfentwintig terug naar voren komen. In de beginfase had de jonge Spanjaard het moeilijk om het hoge tempo van zijn voorgangers te kunnen volgen. Hij bleef knokken voor wat hij waard was en kwam gedurende de wedstrijd terug naar voren. Na een sterke slotfase werd hij nog als eenentwintigste afgevlagd maar scoorde hiermee net geen WK punten.

In de tweede manche was de start goed en bij het uitkomen van de eerste bocht reed hij op een veertiende plaats. Net als in de eerste manche lag ook in deze manche het tempo te hoog voor Jose. Hierdoor viel hij terug naar een vijfentwintigste plaats. Hij liet het hier niet bij zitten en bleef knokken voor alles wat hij waard was. Hij kwam nog terug tot in de punten maar in de slotfase moest hij nog een plaats prijsgeven waardoor hij uiteindelijk als eenentwintigste over de finish kwam.

Volgend weekend staat voor het Beursfoon Suzuki Team de tweede Grand Prix van het seizoen op het programma in het Italiaanse Mantova.

BUSINESS PARTNERS