Beursfoon Suzuki Team laat goede snelheid zien in supercross in Zuidbroek

maandag 05 november 2012

Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team blikt met gemengde gevoelens terug op de Dutch Supercross in Zuidbroek. De Amerikaan Michael Leib had de snelheid om te kunnen winnen maar zag de zege op zaterdag aan zich voorbij gaan door een afgebroken schakelpedaal. Belust op revanche begon hij aan de zondag maar helaas kreeg hij in de ochtend af te rekenen met griep waardoor er na de halve finale besloten werd om niet meer te rijden. Mike Kras deed het goed in het sterk bezette deelnemersveld en wist op beide dagen de finale te halen. Op zaterdag werd hij zesde en op zondag achtste.

sx

Na het goede optreden van de Beursfoon Rockstar Suzuki-rijders tijdens de tijdtrainingen op vrijdag, keek het team vol enthousiasme uit naar de wedstrijden op zaterdag. Michael Leib wist zijn halve finale te winnen en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de finale. Ook Mike Kras veroverde een plaats in de finale en wist na veertien loodzware ronden op een zesde plaats over de finish te komen. Michael Leib reed in de finale lange tijd aan de leiding totdat hij een strobaal raakte waarbij zijn versnellingspook afbrak. Dit betekende voor de Amerikaan het einde van de wedstrijd en zag hiermee zijn overwinning als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Belust op revanche begon het team aan de zondag. Helaas zat het ook toen niet mee omdat Michael verschillende keren over moest geven. In de halve finale kwam de Amerikaan hard ten val waarna het team besloot dat het beter was dat hij rust zou gaan nemen en de rest van de dag langs de kant zou blijven.

Voor Mike was het een zware dag want in de halve finale kwam hij gelijk na de start ten val en moest zich via de laatste kans alsnog proberen te kwalificeren voor de finale. De laatste kans wist hij na een mooie kopstart volledig naar zijn hand te zetten en verzekerde zich hiermee van een plaats in de finale. Ook in de finale deed de rijder uit Fijnaart het netjes. In de beginfase reed hij net achter de leidende groep maar helaas begon de vermoeidheid hem parten te spelen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Mike zette goed door en wist op een nette zevende plaats over de finish te komen.

mike

In het totaalklassement eindigde Mike op een mooie zesde plaats. Volgend weekend zal Mike van start gaan bij de eerste wedstrijd om de Duitse ADAC Supercross Series in Stuttgart.

Uitslagen supercross Zuidbroek:

Finale zaterdag:
1 Filip Neugebauer
2 Jef Alessi
3 Cole Siebler
4 Teddy Maier
5 Dennis Ullrich
6 Mike Kras
DNF Michael Leib

Finale zondag:
1 Dennis Ullrich
2 Teddy Maier
3 Cole Siebler
4 Jeff Alessi
5 Filip Neugebauer
8 Mike Kras

Totaaluitslag:
1 Dennis Ullrich 41 Pnt
2 Filip Neugebauer 41 Pnt
3 Teddy Maier 40 Pnt
4 Cole Siebler 40 Pnt
5 Jeff Alessi 40 Pnt
6 Mike Kras 28 Pnt

BUSINESS PARTNERS