Beursfoon Suzuki Team is het seizoen dit weekend succesvol begonnen

maandag 08 februari 2010

Het Beursfoon Suzuki Team is het seizoen dit weekend succesvol begonnen. Marc de Reuver en Jose Butron stonden aan de start bij de grote internationale wedstrijd in het Italiaanse Mantova. Beide rijders deden het voortreffelijk goed in het uiterst sterke deelnemersveld. Marc werd vijfde in de MX1 klasse en Jose legde in de MX2 klasse beslag net buiten de top vijf.
 
Ook was er succes voor de jongste telg binnen het Beursfoon Suzuki Team. Donny Bastemeijer wist namelijk de wintercross in Groesbeek op zijn naam te schrijven.

Na een intensieve voorbereiding werd het startschot van het nieuwe seizoen gegeven in Mantova, Italie. Omdat Marc allang niet meer in een dergelijke wedstrijd zoals deze had gereden, wist hij op voorhand niet wat hij ervan moest verwachten. Tijdens de trainingen werd al duidelijk dat het met zijn snelheid goed zit en zelfverzekerd begon hij dan ook aan zijn kwalificatieheat. De goed geprepareerde Suzuki vertrok als een speer bij de start en Marc kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Marc bouwde zijn wedstrijd rustig op en werkte zich al voor het midden van de wedstrijd op naar een derde plaats. Hij hield de tweede man goed in het vizier en in de laatste ronde zette hij de aanval in. Hij nam de tweede plaats over en hield deze in handen tot over de finish. Later op de dag kwam de rijder uit Lommel ook sterk uit de hoek in de superpole. Hij perste er een hele snelle tijd uit waarmee hij uiteindelijk de tweede tijd voor zich opeiste!

Op zondag stonden er drie manches op het programma. In de eerste manche zat Marc er goed bij met de start en binnen een aantal ronden werkte hij zich op naar een derde plaats. Vervolgens richtte hij al zijn peilen op de tweede man maar deze hield de gaten goed dicht waardoor de Reuver genoegen moest nemen met een mooie derde plaats. Bij de start van de tweede manche kwam hij in aanraking met een andere rijder waardoor hij pas in het middenveld de eerste bocht in draaide. Fanatiek zette hij de achtervolging in en al snel wist hij vele plaatsen winst te boeken. In het tweede deel van de wedstrijd werd hij opgehouden door de rijder die voor hem reed. Het kostte hem een aantal ronden om deze rijder te passeren maar toen dit eenmaal het geval was, kreeg hij vrij baan en stuurde hij zijn Beursfoon Suzuki naar een vijfde plaats. In de derde manche zat hij er weer goed bij na de start maar op het eerste rechte stuk reed er een andere rijder tegen hem aan waardoor Marc een aantal plaatsen verloor. De Reuver herstelde zich goed en werkte zich gedurende de manche op naar een zesde plaats. In de slotfase verloor hij nog een positie waardoor hij moegestreden op een zevende plaats over de finish kwam. Uiteindelijk kwam Marc net twee punten tekort om derde te worden in het dagklassement. Nu moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats.

Jose Butron ging van start in de MX2 klasse. De talentvolle Spanjaard kwalificeerde zich op zaterdag als achtste, wat ruimschoots voldoende was om op zondag mee te kunnen doen aan de wedstrijd. Op zondag moest hij het op zijn Suzuki RM-Z 250 machine opnemen tegen de zwaardere MX1 machines. In alle drie de machines gaf hij alles wat hij in huis had en kwam als 21ste, 22ste en 27ste over de finish. Omdat het merendeel van de rijders die voor hem zat MX1 rijders waren, eindigde hij in het dagklassement van de MX2 klasse net buiten de top vijf.

Donny Bastemeijer stond vandaag aan de start bij de wintercross in Groesbeek. In beide manches kwam hij niet goed weg bij de start en moest in zowel de eerste als de tweede manche rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Donny zat de gehele dag lekker in zijn ritme en wist in beide manches op een tweede plaats over de finish te komen. Deze resultaten leverden hem de dagzege op in Groesbeek. Volgende week zondag komt het Beursfoon Suzuki Team in actie bij de internationale wedstrijd in Lommel.

BUSINESS PARTNERS