Beursfoon Suzuki-rijders heersen in Varsseveld

zondag 02 mei 2010

Het Beursfoon Suzuki Team heeft vandaag de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 gedomineerd. Kevin Strijbos kwam sterk uit de hoek en wist beide manches winnend af te sluiten. Ook Marc de Reuver zat lekker in zijn vel en finishte in beide manches als tweede. Met dit resultaat heeft hij zijn voorsprong in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap verder uit weten te bouwen.

De dag begon lekker voor het Beursfoon Suzuki Team. Kevin en Marc hadden het goed naar hun zin in de training en sloten de sessie af op een tweede en derde plaats. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zaten de beide Beursfoon Suzuki-rijders er goed vooraan bij. Marc kwam als tweede door de eerste bocht en Kevin zat daar op een derde plaats niet ver achter. In de beginfase moest Marc de kopman laten gaan maar na een aantal ronden kreeg hij het juiste ritme te pakken en begon het gat te dichten. Net toen hij aan het achterwiel kwam, werd hij gepasseerd door zijn teammaat Kevin Strijbos die vervolgens gelijk doorstootte naar de koppositie. Ook Marc schoof snel door naar een tweede plaats en samen begonnen de beide Beursfoon Suzuki-rijders weg te lopen bij de concurrentie. Kevin gaf het tempo aan en Marc volgde hem op korte achterstand. Na een sterk gereden wedstrijd won Kevin de eerste manche en finishte Marc als tweede.

In de tweede manche pakte Kevin kopstart en controleerde vanaf het begin af aan de wedstrijd. Ook Marc kwam goed uit het starthek en kwam al snel aan op een tweede plaats. De Reuver kwam in het tweede deel van de wedstrijd nog kort in de buurt maar Kevin zag het gevaar en hield het tempo strak tot in de slotfase. Kevin won wederom de manche voor Marc.
Met twee mancheoverwinningen pakte Kevin de dagzege voor Marc. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft Marc aan de leiding staan en heeft nu een voorsprong van 33 punten op de tweede man. Kevin Strijbos is opgeklommen naar een derde plaats.

Volgend weekend staat voor het Beursfoon Suzuki Team de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap op het programma in het Portugese Agueda.

Jose Butron heeft donderdag tijdens een training zijn schouder gebroken. Jose is in het ziekenhuis in België goed geholpen en zal vier tot zes weken rust moeten houden. De jonge Spanjaard hoopt op 6 juni zijn rentree te maken tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

BUSINESS PARTNERS