Beursfoon Suzuki met punten in thuis Gp Valkenswaard

woensdag 27 april 2011

Amsterdam - De eerste GP van het seizoen voor het Beursfoon Suzuki team is een feit! Zonovergoten pure motorcross werd er voorgeschoteld op het Eurocircuit in Valkenswaard. Mike Kras wist 6 punten te scoren in zijn eerste manche, maar kon dit niet evenaren in de tweede manche door een valpartij die roet in het eten gooide. Marco de Blaey kwam in de training zwaar ten val waarbij de schouder geraakt werd en hij met pijn zijn manches moest afwerken. Een 15 de plaats in het totaal klassement werd opgetekend voor Marco de Blaey. Rasmus Jörgensen - derde Beursfoon Suzuki piloot aanwezig in Valkenswaard en aan start in het Europees Kampioenschap MX2 – had het geluk niet aan zijn zijde in de eerste manche maar kon in de herhaling wel een 16de plaats behalen en zo enkele punten wist scoren.

Zondag:
Training sessies, kwalificaties, druk, zon, schoepenbanden en brullende Suzuki motoren omvatten de wedstrijd in Valkenswaard. Mike Kras die reeds veel ervaring heeft op deze Nederlandse zandbanen had een goed gevoel tijdens de training sessies waarmee hij vol vertrouwen aan de start ging van zijn kwalificatie manche. Een goede reactie aan het hek bracht Mike voorin bij het ingaan van de eerste bocht, echter kwam hij daar in aanraking met een andere piloot en wat plaatsen verloor. In de volgende bocht werd Mike wederom gehinderd door een rijder die vlak voor hem in de fout ging. Vanuit een 25ste positie kon Mike opzoek naar een goed ritme en startplek voor het maandag programma. Halverwege de wedstrijd bevond Mike zich binnen de top-20 van het deelnemersveld maar kon zijn tempo niet sterk genoeg doordrukken om verder naar voren te komen. Naarmate de wedstrijd op zijn einde liep verloor Mike wat posities en zo in 23ste positie zijn kwalificatie wedstrijd afsloot.

Rasmus Jörgensen kon in zijn kwalificatie manche een 4de positie innemen bij de start. Het tempo voorin was te hoog voor Rasmus zodat hij een eigen tempo aannam waarmee hij in de helft van de manche in 6de positie zat. Naarmate de wedstrijd vorderde leverde Rasmus enkele mooie gevechten waarin hij zowel successen als verliezen boekten. Hij stuurde zijn Suzuki naar een 10de positie waarmee hij zich rechtstreeks plaatste voor de wedstrijd op maandag.

Marco de Blaey aan de start in Veterans World Cup kreeg in de tijdtraining te maken met een grote valpartij waarbij hij zijn schouder bezeerde en een 11de tijd op de klokken kon zetten. In de eerste manche wist Marco ondanks wat pijn aan de schouder een goed gevoel door te drukken in een tempo waarmee hij als 12de over de finish kwam. In de tweede manche werd het circuit zwaarder en dus lastiger in deze tropische temperaturen. Marco kwam in deze beslissende manche in 16 de positie over de aankomstlijn. Een 15 de plaats in de eindklassering van de eerste wedstrijd voor het Veterans World Cup.

Maandag:
Een behoorlijke start in de eerste manche maakte dat Mike vanuit een 11de positie aan zijn wedstrijd kon beginnen. Het rijden liep meteen stukken beter dan tijdens de kwalificatie reeks op zondag. De aanvangsfase verliep vlot voor Mike waarin hij druk kon leggen op het tempo, maar echter wel een plaatsje prijs moest geven in ronde 5. Het hoofd werd koel gehouden door de rijder uit Fijnaart die zijn vel duur zou verkopen in deze manche. Hij zou hoe dan ook zoveel mogelijk punten met zijn door Hoegee getunede Beursfoon Suzuki willen behalen in zijn thuis Gp te Valkenswaard. Halverwege de wedstrijd lag Mike nog steeds in een goede 12de positie maar moest ronde na ronde enkele meters prijsgeven aan de concurrentie. Het dipje kostte Mike enkele belangrijke plaatsen tot hij in de slotfase teruggeslagen werd naar een 15de positie.

In de tweede manche nam Mike meteen zijn vertrouwde 15de positie in beslag. Echter kwam hij in de 2de ronde in aanraking met een andere rijder waarbij hij ten val kwam. Verlies van talloze seconden en ritme brachten Mike naar een 34ste positie. De achterstand was groot maar niet te groot om nog puntjes te kunnen nemen. Mechanieker Luc gaf dit door aan Mike zodat hij door zou zetten en vechten om terug die top-20 binnen te komen. Echter kon er geen goed ritme gevonden worden door Mike en zocht hij het rennerskwartier op.

Rasmus Jörgensen aan de start in het Europees kampioenschap MX2 kwam in zijn eerste manche niet verder dan 2 ronden toen hij hard ten val bij het in aanraking komen met een strobaal. Hij bezeerde zich hierbij en besloot zich te sparen en alles op de 2de manche te zetten.

In deze 2de manche kon Rasmus zich vanuit een 11de positie vastzetten en een goed tempo aannemen waarin hij de manche zou kunnen afsluiten. Enkele hevige onderlinge duellen in dit vernieuwde Europese kampioenschap leverden mooie motorcross beelden op. Rasmus viel terug naar een 18 de positie, maar kon in de slotfase van de wedstrijd nog 2 plaatsen goedmaken en scoorde zo zijn eerste punten op een 16de plaats.

Ook kunnen jullie alvast uitkijken naar het Beursfoon video verslag van deze wedstrijd dat vanaf Donderdag 28 April te bekijken zal zijn op onze team website www.suzuki-motocross.nl en op de Beursfoon Suzuki Youtube page.

Volgende Wedstrijd: 01/05 - ONK Varsseveld

Door: Michiel Janssens / Beursfoon Suzuki MX Team

Picture: Bavo Swijgers

BUSINESS PARTNERS