Beursfoon Suzuki in stijgende lijn te Halle

maandag 21 maart 2011

Amsterdam - Afgelopen weekend stonden de Beursfoon Suzuki rijders opgelijnd bij de tweede wedstrijd tellende voor het Open Nederlands Kampiioenschap in Halle. Vele gasten vonden hun weg naar de Beursfoon hospitality om te genieten van een dagje motocross. Een mix van determinatie, wil, mooie baan en goed weer brachten een mooie wedstrijd tot stand waarbij Mike Kras met twee 8ste posities er een goed gevoel aan overhield en zich in stijgende lijn evolueert. Team genoot Patrick Roos kwam na een kleine remonte in de slotfase van de eerste manche ten val en werd gedwongen om de wedstrijd te staken omwille van een opgelopen blessure aan de enkel. Hierbij heeft Patrick zijn enkel gebroken, een vinger en een teen. Het is nog onduidelijk hoelang hij buiten strijd zal zijn. Rasmus Jörgensen kon heel wat ritme en snelheid opdoen met oog op het Europees Kampioenschap waarin hij van start zal gaan dit jaar.

Kwalificatie:
Wederom een grote startlijst van een 58-tal piloten op startlijst van het ONK in Halle. Drummend doorheen de menigte werd het moeilijk om een vlot ritme op te nemen en aan te houden tijdens de kwalificatie. Mike kon zich na enkele snelle rondjes op een mooie 5de plaats vestigen waarmee hij zich tevreden kon stellen. Gastrijder Rasmus Jörgensen nam in de beginfase de tijd om zich aan het circuit aan te passen en zo later zijn Suzuki te leiden naar een 23ste kwalificatie tijd.

Bij de Mx1 klasse werd er een derde Beursfoon Suzuki motor opgesteld in het rennerskwartier voor Patrick Roos. Druk verkeer op de baan in Halle wat het moeilijk maakte om vrije baan te vinden. Tragere rijders hinderden Patrick verschillende malen terwijl hij op weg was naar een snelle ronde. 5 minuten voor einde gooide hij zich volledig in een snelle ronde waarmee hij zich in 12de positie plaatste.

Manche 1:
Met een goede start in de eerste manche kon Mike zich meteen voorin op een 5de plaats zetten. Een positie die Mike voor enkele ronden wist te behouden, echter kon hij deze niet verbeteren waar het tempo voorin net iets te hoog lag. Het rijden verliep zeer goed tot op een zekere 15 minuten wedstrijd waarbij Mike gepasseerd werd en in 6de positie terecht kwam. Het tempo verlaagde wat later waardoor Mike vele meters verloor en zijn 6de positie in gevaar kwam te staan. Een aanval vanuit de achterste gelederen kon niet afgewimpeld worden door Mike. Een 8ste positie werd opgetekend bij de volgende doorkomst met nog 5 minuten wedstrijd te gaan. Rasmus Jörgensen vond na een matige start een behoorlijk ritme waarmee hij aan de gang ging in deze eerste manche. In 15de positie ging hij de strijd aan om zoveel mogelijk punten te nemen. Echter kwam hij ongelukkig ten val waardoor hij kostbare tijd verloor en zijn bril vol met zand kwam te zitten. Even later staakte Rasmus de strijd en verliet hij de wedstrijd.

Een totaal gemiste start voor Patrick wist hij om te zetten in een 19de positie in de eerste doorkomst. Meteen werd er opgemerkt dat er een goede snelheid achter zat en zich klaarmaakte voor een opmars door het rijdersveld. Strak tempo werd meteen omgezet in plaatswinst wanneer Patrick in 15 de positie een doorkomst maakte in de tweede ronde. De jacht werd verder gezet op de Hoegee Suzuki naarmate de wedstrijd vorderde en Patrick in een 9de positie terecht kwam. Een plaats die vorm gaf een zijn tempo en waarmee hij met slechts 5 minuten wedstrijd hard onderuit ging. Hierbij blesseerde hij zijn enkel en besloot om meteen naar België af te reizen om dit nader te onderzoeken.

Manche 2:
Trekken en duwen in de start van de tweede manche hinderde Mike om een goede start te maken. Vanuit een 9de positie kon Mike zijn concentratie leggen op een sterke beginfase waarin hij zo snel mogelijk enkele plaatsen goed had te maken. Opschuivend naar een 6de positie hield hij er een stevig tempo op aan waarmee hij de top-5 in het vizier kreeg. Vastberaden dacht de Beursfoon Suzuki rijder de 5de plaats in beslag te nemen, maar kreeg zijn achterstand niet weggewerkt. Een minder moment in de wedstrijd waarvan 2 andere rijders kon profiteren stuurde Mike terug tot op een 8ste positie. Deze wist hij vast te houden tot in de slotronde van de wedstrijd waarmee Mike kan terugkijken op 2 keer een 8ste positie in de manches.

Rasmus Jörgensen werd bij deze start helemaal naar de buitenzijde gedrukt waardoor hij helemaal naar de 30ste positie gestuurd werd. Hij was er dus op aangewezen om een remonte uit zijn mouw te schudden waaraan hij dan ook meteen begon. Ronde bij ronde wist hij op een gecontroleerde wijze plaatsjes goed te maken tot hij net binnen de top-20 kwam in de de slotfase van de wedstrijd. De doorzetting van de Deense rijder werden beloond met een 19de plaats in deze tweede manche.

Daguitslag MX-2:
1 Jeffrey Herlings
2 Jeremy van Horebeek
3 Joel Roelants
4 Harri Kullas
6 Mike Kras

Daguitslag MX-1:
1 Ken de Dijcker
2 Bas Verhoeven
3 Herjan Brakke
4 Marc de Reuver
/ Patrick Roos

Ook kunnen jullie alvast uitkijken naar het Beursfoon video verslag van deze wedstrijd dat vanaf Donderdag 24 Maart te bekijken zal zijn op onze team website www.suzuki-motocross.nl en op de Beursfoon Suzuki Youtube page.

Door: Michiel Janssens / Beursfoon Suzuki MX Team

Pics: Leon van der Lee

BUSINESS PARTNERS