Beursfoon Rockstar Suzuki team stopt met onmiddellijke ingang de samenwerking met Michael Leib!

woensdag 12 juni 2013

Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft met onmiddellijke ingang besloten de samenwerking met Michael Leib te verbreken.

michael

In november 2012 was Michael Leib voor het team gastrijder tijdens een aantal supercross races en heeft hij een aantal testen gedaan op de motoren van het team. Dit beviel hem zo goed, dat het plan gesmeed werd om het WK en ONK MX2 te gaan rijden in 2013. Immers, zijn contract met Kawasaki CLS was verbroken en hij zocht een nieuw team. Wij wilden hem graag helpen, aangezien het een talentvolle rijder is en zeker een aanwinst was voor het team.

In de winterperiode heeft hij een aantal supercross races in Amerika gereden voor het team van zijn vader en hierbij heeft hij zijn arm gebroken. Michael is toen te snel weer gaan rijden waardoor zijn arm gedeeltelijk opnieuw is gebroken, wat tot gevolg had dat hij de eerste paar ONK wedstrijden en de Grand Prix van Valkenswaard heeft moeten missen. Wekelijks is er contact geweest met Michael maar helaas wilde zijn arm slecht genezen.

Eind mei was dan het moment daar dat Michael naar Nederland kwam. Ondanks berichten dat hij dagelijks in Amerika aan het trainen was, kon hij hier in Nederland nog niet langer rijden dan 15 a 20 minuten. Het team heeft hiervoor een specialist benaderd in Nederland om dit te onderzoeken.

De samenwerking met het team werd echter verslechterd door het feit dat Michael Leib steeds meer onhaalbare eisen ging stellen. Het team heeft aan al zijn wensen en de gemaakte contractafspraken voldaan. Het team doet er altijd alles aan om het haar rijders naar de zin wil maken zodat zij goed kunnen presteren. Mogelijk waren zijn acties bedoeld om een breuk te forceren zodat hij kon ingaan op een voorstel van een ander team.

Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft om bovengenoemde redenen moeten besluiten de samenwerking met Michael Leib met onmiddellijke ingang te verbreken.

Het spijt ons dat wij dit besluit hebben moeten nemen, met name voor alle trouwe sponsors/business partners die ook lang hebben gewacht op de komst van Leib.

Al meer dan 15 jaar zijn wij actief in de motorcross en hebben zoiets als dit nog nooit meegemaakt. Wij zullen ons beraden over onze toekomstmogelijkheden.

Team Beursfoon

John Beijer

BUSINESS PARTNERS