Beursfoon Rockstar Suzuki Team sluit ONK MX2 op positieve wijze af

zondag 21 oktober 2012

Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op positieve wijze af weten te sluiten. Tijdens de laatste wedstrijd in Harfsen wist Mike Kras een manche tweede te worden en eindigde op een vierde plaats in het dagklassement. Micha Boy de Waal reed in Harfsen zijn beste ONK uit zijn carriere en wist met een vijfde en een achtste plaats zesde te worden in het dagklassement.

mike

Het circuit van Harfsen lag er perfect geprepareerd bij en veel toeschouwers hadden hun weg naar het circuit weten te vinden. Mike Kras stond op scherp en had er zin in om er tegenaan te gaan. In de training gaf hij gelijk zijn visitekaartje af en zette een mooie tweede tijd op de klokken. Voor Micha Boy de Waal begon de dag met een tegenslag. In de beginfase zette hij een zesde tijd op de klokken. Gedurende de sessie viel hij een aantal plaatsen terug. Toen hij opnieuw aan ging zetten om een snelle tijd neer te zetten, kwam hij hard ten val. Hierbij liep hij een flinke nekblessure op waardoor het twijfelachtig was hoe fit hij de rest van de dag zou zijn. Toch wist Micha Boy zijn tijd in de slotfase van de training nog tot twee keer toe te verbeteren en sloot de sessie af met een achtste tijd.

In de eerste manche vertrok de Beursfoon Rockstar Suzuki van Mike als een raket bij de start en hij kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij goed stand op deze positie maar toch viel hij even terug naar een vijfde plaats. Niet veel later nam hij de vierde plaats terug in handen maar kreeg helaas te kampen met opgepompte armen. Mike zette door maar kwam net voor het midden van de wedstrijd ten val en viel terug naar een twaalfde plaats. Het kostte Mike een aantal ronden om terug in zijn ritme te komen maar toen dit het geval was, knokte hij zich in het resterende deel van de wedstrijd nog terug naar een negende plaats. Ook Micha Boy zat er na het vallen van het starthek goed bij en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij het juiste ritme te pakken en werkte zich binnen een aantal ronden op naar een vierde plaats. Deze positie wist hij lange tijd in handen te houden totdat hij met nog tien minuten te gaan last begon te krijgen van zijn nek. Hierdoor moest hij het tempo iets laten zakken en dit kostte hem uiteindelijk nog een plaats. Toch zette hij goed door en werd op een mooie vijfde plaats afgevlagd.

Mike was gebrand op een goed resultaat in de tweede manche. Hij kwam opnieuw goed uit de start en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk stootte hij door naar een vierde plaats en al in de derde ronde nam hij de derde plaats in handen. Mike was hier nog niet tevreden mee en hield het tempo strak. Twee ronden later nam hij de tweede plaats in handen en begon gedurende de wedstrijd een gat te slaan op de derde man. In het tweede deel van de wedstrijd wist hij zijn voorsprong te consolideren en kwam op een mooie tweede plaats over de finish. Micha Boy kwam iets minder goed weg bij de start en kon pas net in de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en werkte zich in de eerste ronde al op naar een elfde plaats. Vanaf daar zette hij zijn opmars verder en knokte zich terug naar een zesde plaats. Helaas kwam hij kort daarna ten val waardoor hij terug viel naar een tiende plaats. Micha Boy herstelde zich goed na de valpartij en kwam nog terug naar een achtste plaats.

micha

Mike eindigde op een vierde plaats in het dagklassement en Micha Boy legde beslag op een zesde plaats. In de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap is Mike op een zesde plaats geeindigd en Micha Boy heeft het kampioenschap afgesloten op een achtste plaats. Over twee weken komt het Beursfoon Rockstar Suzuki Team in actie bij de supercross in Zuidbroek.

1e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Ceriel Klein Kromhof NL Honda
3 Erik Eggens NL Yamaha
4 Jake Nicholls GB KTM
5 Micha Boy de Waal NL Suzuki
6 Donny Bastemeijer NL Honda
7 Kalle Olsson S Honda
8 Brian Bogers NL KTM
9 Mike Kras NL Suzuki
10 Mike van den Bogaert NL Kawasaki

2e manche
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Mike Kras NL Suzuki
3 Erik Eggens NL Yamaha
4 Ceriel Klein Kromhof NL Honda
5 Jake Nicholls GB KTM
6 Lars van Berkel NL Honda
7 Brian Bogers NL KTM
8 Micha Boy de Waal NL Suzuki
9 Kalle Olsson S Honda
10 Donny Bastemeijer NL Honda

MX2 Dagklassement:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 50
2 Erik Eggens NL Yamaha 40
3 Ceriel Klein Kromhof NL Honda 40
4 Mike Kras NL Suzuki 34
6 Micha Boy de Waal NL Suzuki 29

Eindstand ONK MX2 2012:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 340
2 Jake Nicholls GB KTM 231
3 Erik Eggens NL Yamaha 225
4 Glenn Coldenhoff NL KTM 209
5 Joel Roelants B Kawasaki 167
6 Mike Kras NL Suzuki 167
8 Micha Boy de Waal NL Suzuki 130

BUSINESS PARTNERS