Beursfoon Rockstar Suzuki Team scoort constant in EK MX2 in Frankrijk

vrijdag 13 juli 2012

Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft constant gescoord tijdens de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Franse St. Jean d’Angely. Op het uitermate technische circuit met veel hoogteverschillen kwamen Mike Kras en Micha Boy de Waal tot een achtste en een elfde plaats in het dagklassement.

Op zaterdag reed Mike zijn Suzuki naar een vijfde plaats in de kwalificatieheat en had hiermee de kans om in beide manches een goede startplaats te kiezen. Micha Boy kwam in de andere groep matig uit de start maar begon aan een sterke inhaalrace en kwam vanaf een drieëntwintigste plaats terug naar een zevende plaats.

In de eerste manche kwam Mike net buiten de top tien uit de eerste ronde. De verschillen tussen de rijders waren klein en er werd op het scherpst van de snede gestreden voor iedere positie. Mike wisselde verschillende keren van positie en kwam op een elfde plaats over de finish. Micha Boy kwam buiten de top twintig uit de start en zette de achtervolging in. Het rijden ging lekker met hem en hij wist door creatieve lijnen te rijden goed terug naar voren te komen. Micha Boy kwam in het midden van de wedstrijd aan op een veertiende plaats en wist na een sterk eindschot nog twaalfde te worden.

In de tweede manche kwam Mike beter weg bij de start maar in de eerste ronde moest hij twee plaatsen prijsgeven en viel terug naar een twaalfde plaats. Mike herstelde zich goed en begon plaatsen winst te boeken. Met nog drie ronden te gaan kwam hij aan op een achtste plaats en wist deze positie in handen te houden tot over de finish. Micha Boy kwam net buiten de top vijftien uit de start maar had al snel een goed ritme te pakken en kwam met constante rondetijden naar voren gereden. Ondanks dat hij in de diepe sporen zijn knie lichtelijk verdraaide, zette hij door en werd op een mooie negende plaats afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Mike op een achtste plaats en Micha Boy eindigde samen met nog een rijder op een gedeelde tiende plaats. Op 15 juli staat de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap op het programma in het Letse Kegums.

Uitslagen EK MX2 in Frankrijk:

Eerste manche:
1 Mel Pocock
2 Maxime Desprey
3 Jeremy Seewer
4 Stefan Kjer Olsen
5 Tim Gajser
11 Mike Kras
12 Micha Boy de Waal

Tweede manche:
1 Mel Pocock
2 Dennis Ullrich
3 Jeremy Seewer
4 Stefan Kjer Olsen
5 Tim Gajser
8 Mike Kras
9 Micha Boy de Waal

Daguitslag:
1 Mel Pocock 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 40 Pnt
3 Stefan Kjer Olsen 36 Pnt
4 Dennis Ullrich 35 Pnt
5 Tim Gajser 32 Pnt
8 Mike Kras 23 Pnt
11 Micha Boy de Waal 21 Pnt

BUSINESS PARTNERS