Beursfoon Rockstar Suzuki Team kent moeilijke opening van het ONK seizoen

maandag 18 maart 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft een moeilijke eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Halle gekend. In de eerste manche reed de rijder uit Fijnaart op een zevende plaats toen hij te kampen kreeg met een kapotte bougie en noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Omdat Mike in de eerste manche maar een aantal ronden had gereden, kon hij in de tweede manche totaal niet in zijn ritme komen waardoor er niet meer inzat dan een veertiende plaats.

Veel sterke rijders waren op deze eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap afgekomen en het leek dan ook wel een mini Grand Prix. Mike had er zin in en stuurde zijn Beursfoon Suzuki enthousiast het circuit op om te gaan trainen. Hij had zijn draai al snel gevonden op het met sporen bezaaide circuit en wist er in de tijdtraining gelijk in de eerste ronde een hele snelle ronde uit te persen. Mike sloot de training af met een mooie vierde tijd en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de beide manches.

In de eerste manche kwam Mike niet goed uit de start. Gelijk begon hij aan een opmars en kwam al snel aan op een achtste plaats. Niet veel later werkte hij zich op naar een zevende plaats maar helaas sloeg kort daarna het noodlot toe voor Mike. Hij kreeg te kampen met een kapotte bougie en moest noodgedwongen de wedstrijd staken.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal kwam hij goed weg en na perfect verlopen eerste ronde kwam hij op een vijfde plaats voorbij start/finish. Omdat hij in de eerste manche slechts een aantal ronden had gereden, kon hij helemaal niet in zijn ritme komen en dit kostte hem gedurende de wedstrijd vele plaatsen. Een aantal ronden hield hij nog stand op een zevende plaats maar daarna viel hij verschillende plaatsen terug en moest uiteindelijk genoegen nemen met een veertiende plaats.

Vanwege zijn nulscore in de eerste manche eindigde Mike in het dagklassement op een achttiende plaats. De Amerikaan Michael Leib kon helaas nog niet deelnemen, daar hij nog te veel last heeft van zijn armblessure opgelopen tijdens de supercross in Amerika. Dagelijks heeft hij lasertherapie bij de dokter om het proces te versnellen en vanaf 2 april mag hij pas weer gas geven.

Aankomende zaterdag staat voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Oldebroek.

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap in Halle:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Glenn Coldenhoff
3 Jordi Tixier
4 Erik Eggens
5 Ceriel Klein Kromhof
DNF Mike Kras

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Jordi Tixier
3 Glenn Coldenhoff
4 Pascal Rauchenecker
5 Ceriel Klein Kromhof
14 Mike Kras

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jordi Tixier 42 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 42 Pnt
4 Pascal Rauchenecker 33 Pnt
5 Ceriel Klein Kromhof 32 Pnt
18 Mike Kras 7 Pnt

BUSINESS PARTNERS