Beursfoon Rockstar Suzuki-rijders scoren constant in ONK MX2 in Emmen

maandag 16 april 2012

Amsterdam -Mike Kras en Micha Boy de Waal van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team hebben tijdens de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Emmercompascuum constant gescoord. Mike Kras wist met een vijfde en een zevende plaats in de manches zesde te worden in het dagklassement terwijl Micha Boy de Waal zijn Suzuki naar een zevende en een twaalfde plaats stuurde in de manches.

Het had op de dagen voorafgaande aan het evenement flink geregend in Emmercompascuum maar de organisatie had alles in het werk gesteld om het circuit er zo goed mogelijk in te leggen. De Rockstar Beursfoon Suzuki-rijders begonnen op een zevende en een achtste plaats in de tussenstand aan de wedstrijd. Gedreven stuurden beide rijders hun machines het circuit op om te gaan trainen. Met Mike ging het rijden redelijk maar toch wist hij een vierde tijd op de klokken te zetten. Ook Micha Boy had zijn draai al snel gevonden op het circuit en perste er een achtste tijd uit.

In de eerste manche pakte Mike een goede start maar al snel kreeg hij erg veel last van opgepompte armen. Mike zette door en wist na een voor hem zware manche als vijfde over de finish te komen. Micha Boy kwam in de eerste manche sterk voor de dag. Hij kwam van buiten de top tien terug naar een zevende plaats en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede manche kwam Mike goed uit de start en reed in de beginfase op een vijfde plaats. Vervolgens begon hij het gat tot aan Jake Nicholls te dichten. Net toen hij er naast zat, viel hij om. Het kostte Mike veel tijd om zijn weg weer te vervolgen en omdat hij na de valpartij niet meer in zijn ritme kon komen, strandde hij in deze manche op een zevende plaats. Micha Boy kwam rond de twaalfde plaats uit de start maar bezeerde in de tweede ronde zijn teen en enkel omdat zijn voet onder de voetsteun schoot. Hierdoor kon hij zijn voet moeilijk op de voetsteun houden. Toch knokte hij door en werkte zich op naar een negende plaats. Zijn opmars werd helaas onderbroken toen hij in een bocht met zijn radiateurkap achter een paaltje bleef hangen wat tot gevolg had dat hij zijn motor stil remde. Het kostte de Waal veel tijd om zijn weg te vervolgen en viel hierdoor helemaal terug naar een zeventiende plaats. Alles werd op alles gezet in het resterende deel van de wedstrijd en ondanks dat het niet helemaal lekker ging wist hij er toch nog een twaalfde plaats uit te slepen.

In het dagklassement eindigde Mike op een zesde plaats en legde Micha Boy beslag op een negende plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijven Mike en Micha Boy op een zevende en een achtste plaats staan. Op 6 mei staat voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team de tweede wedstrijd om de ADAC MX Masters Series op het programma in Freising.

Uitslagen ONK MX2 in Emmercompascuum:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Erik Eggens
3 Glenn Coldenhoff
4 Jake Nicholls
5 Mike Kras
7 Micha Boy de Waal

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Glenn Coldenhoff 
3 Erik Eggens
4 Jake Nicholls
5 Brian Bogers
7 Mike Kras
12 Micha Boy de Waal

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 42 Pnt
3 Erik Eggens 42 Pnt
4 Jake Nicholls 36 Pnt 
5 Brian Bogers 31 Pnt
6 Mike Kras 30 Pnt
9 Micha Boy de Waal 23 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap MX2 na vijf wedstrijden:
1 Jeffrey Herlings 240 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 173 Pnt
3 Joel Roelants 167 Pnt
4 Jake Nicholls 159 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 148 Pnt
7 Mike Kras 113 Pnt
8 Micha Boy de Waal 87 Pnt 

BUSINESS PARTNERS