Beursfoon Rockstar Suzuki-rijders handhaven zich in de top tien van het ONK

woensdag 28 maart 2012

Amsterdam - De Beursfoon Rockstar Suzuki-rijders handhaven zich goed in de top tien van het Open Nederlands Kampioenschap MX2. Tijdens de vierde wedstrijd in het Brabantse Mill kende Mike Kras een moeilijke dag en kwam met een dertiende en een achttiende plaats in de manches niet verder dan een vijftiende plaats in het dagklassement. Micha Boy de Waal zette in Mill zijn goede rijden van de afgelopen weken verder. Helaas kon hij in de eerste manche zijn goede inhaalrace niet afmaken want door een valpartij verloor hij kostbare plaatsen en werd zeventiende. In de tweede manche reed hij lange tijd in de top tien maar door een klein mechanisch probleem viel hij terug naar een elfde plaats. Zijn Suzuki hield ondanks dit probleem lang stand maar viel 100 meter voor de finish stil. De Waal sprong van de motor en duwde zijn motor over de finish om uiteindelijk als twaalfde afgevlagd te worden.


Dankzij de goede weersomstandigheden van de afgelopen dagen lag de baan in Mill er goed bij. De organisatie had verschillende aanpassingen aan het circuit doorgevoerd zoals een flink gat waar de rijders over heen konden springen, een lange tafel en een wave sectie. Mike voelde zich in de training goed thuis op de baan en stuurde zijn Suzuki naar een zesde tijd. Ook met Micha Boy ging het rijden goed maar hij slaagde er in de tijdtraining niet in om een helemaal perfecte ronde neer te zetten. Ondanks dit wist hij de sessie nog af te sluiten op een vijftiende plaats waarmee hij in beide manches een goede startplaats uit kon zoeken.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte was het Mike die van de beide rijders de beste start had genomen en op een veertiende plaats uit de eerste ronde kwam. Kras zette de aanval in op de rijders voor hem en wist zich al snel op te werken naar een twaalfde plaats. Helaas zat hij niet lekker in zijn ritme en kreeg ook al snel last van harde onderarmen. Hierdoor kon hij niet het tempo rijden dat hij graag wilde en bleef rond de twaalfde plaats hangen. Mike knokte door en probeerde eruit te halen wat er inzat. Dit resulteerde uiteindelijk in een dertiende plaats. Micha Boy kwam in de eerste manche slecht weg bij de start en moest van buiten de top twintig terug naar voren komen. Op een eenentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon aan een opmars. Met constante rondetijden kwam hij terug naar voren en werkte zich op naar een tiende plaats. Echter bij een inhaalactie op de negende man sprong hij te ver en kreeg hierdoor een flink klap in zijn polsen. Tot overmaat van ramp ging het een aantal bochten verder mis toen hij met een andere rijder in aanraking kwam en viel. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren en de Waal kon zijn weg pas verder zetten op een negentiende plaats. In het resterende deel knokte hij zich nog terug naar een zeventiende plaats en scoorde hiermee vier ONK punten.


Gebrand op een goed resultaat ging Mike in de tweede manche van start. Hij kwam goed weg bij de start en wist zich in de beginfase goed te handhaven op een achtste plaats. Ook in deze manche zat hij niet lekker in zijn ritme en tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog eens erg veel last van zijn rug. Door de pijn in zijn rug had hij het moeilijk op het loodzware circuit. Mike moest het tempo laten zakken en viel vele plaatsen terug. Moegestreden kwam hij op een achttiende plaats over de finish. Ook Micha Boy pakte in de tweede manche een hele goede start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging geweldig lekker en hij wist lange tijd stand te houden op een zevende plaats. Na een aantal ronden begon zijn machine iets vermogen te verliezen. De Waal probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden maar kon niet voorkomen dat hij in het tweede deel van de wedstrijd terugzakte naar een elfde plaats. Micha Boy bleef netjes rijden en leek elfde te gaan worden. Echter met de finishvlag inzicht hield zijn machine er mee op. De Waal sprong van zijn motor en duwde zijn motor over de finish. Ondanks deze tegenslag kwam hij toch op een mooie twaalfde plaats over de finish. De vechtlust van Micha Boy was niet onopgemerkt gebleven want aan het einde van de dag ontving hij de Jan van der Steyn Trofee voor de meest stijdlustige rijder van de dag.

In het dagklassement eindigden Micha Boy en Mike op een veertiende en een vijftiende plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Mike op een zevende plaats en Micha Boy bezet na vier wedstrijden de achtste plaats. Volgend weekend gaat het Beursfoon Rockstar Suzuki Team van start bij de eerste wedstrijd om de ADAC MX Masters Series in Furstlich Drehna.

Uitslagen ONK MX2 in Mill:

1e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM
3 Joel Roelants B Kawasaki
4 Jake Nicholls GB KTM
5 Erik Eggens NL Yamaha
6 Jordi Tixier F KTM
7 Petar Petrov Bul Suzuki
8 Brent Vandonick B KTM
9 Glenn Coldenhoff NL KTM
10 Kalle Olsson S Honda
13 Mike Kras NL Suzuki
17 Micha Boy de Waal NL Suzuki

2e manche
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM
3 Joel Roelants B Kawasaki
4 Arnoud Tonus CH Yamaha
5 Christophe Charlier F Yamaha
6 Petar Petrov Bul Suzuki
7 Jordi Tixier F KTM
8 Erik Eggens NL Yamaha
9 Glenn Coldenhoff NL KTM
10 Jake Nicholls GB KTM
12 Micha Boy de Waal NL Suzuki
18 Mike Kras NL Suzuki

MX2 Dagklassement:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 50
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM 44
3 Joel Roelants B Kawasaki 40
14 Micha Boy de Waal NL Suzuki 13
15 Mike Kras NL Suzuki 11

Tussenstand ONK MX2 2012:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 190
2 Joel Roelants B Kawasaki 167
3 Jeremy Vanhorebeek B KTM 148
4 Glenn Coldenhoff NL KTM 131
5 Jake Nicholls GB KTM 123
7 Mike Kras NL Suzuki 83
8 Micha Boy de Waal NL Suzuki 64

BUSINESS PARTNERS